Börja med pistolskytte

Inte alla vet att skytte faktiskt är en riktigt stor sport. Det är en av världens största individuella sporter och har mer än 75 miljoner aktiva om man räknar alla grenar. Något som lockar är att det är en sport som passar alla oavsett längd, kön, styrka eller ålder. En annan sak som är unik just för skytte är att tjejer och killar tävlar mot varandra på lika villkor. 

Vill man testa på skytte så ska man börja med att ta kontakt med en skytteförening i närheten. Det viktigaste är att man har respekt för sporten och att man kan uppföra sig på lämpligt sätt sedan är åldern inte lika viktig men generellt så bör man kanske ha fyllt sju år för att börja testa på olika former av luftgevär och luftpistol, vilket är vanligast att börja med.

Det är inte alltför dyrt att ha skytte som en slags fritidsaktivitet, det är viktigt att man har rätt utrustning men många föreningar har detta att låna ut till att börja med. Det allra viktigaste är säkerheten vilket innebär att man måste gå en utbildning för att ta skyttekortet. Detta är till för att öka kunskapen och medvetenheten både hos skytten men också ledaren för att få en säkrare vapenhantering. Välkommen

Välkommen till www.pistolsm.se.

 

Senaste artiklarna