Håll dig i god form för skytte

Många tävlingar inom skytte involverar kanske inte högintensiv aktivitet. Men det betyder inte att mer allmän träning är något som skytten kan strunta i. Att vara i god fysisk form är absolut något som kan gynna en skytte på mer än ett sätt.

För att träna bekvämt bör du alltid se till att använda rätt sorts kläder och utrustning. Och välj då gärna kläder i funktionsmaterial. Titta runt i butiker som Länna Sport om du ännu inte äger några riktiga träningskläder. Tänk på att det ska vara både ledigt och bekvämt, speciellt när du håller på med skytte. Är ni dessutom utomhus och skjuter så kanske det behövs någon vindjacka och något värmande inunder.

Den första träningen vi vill titta på är styrketräning. Att bygga upp styrkan har många fördelar, som att klara av tyngre belastningar och under längre tid. Men det är också något som kommer stabilisera kroppen och göra det lättare att hålla pistolen eller geväret stadigt. Allsidig kroppsstyrka är alltid bra, men lägg gärna extra vikt på mage, rygg, skuldror och ben. Om man på skyttetävling ska stå flera timmar och dessutom skjuta mellan varven så gäller det att man både har en stark kropp och ett strakt psyke.

Man kan dela upp styrka på ett par olika sätt. Till att börja med finns det dynamisk och statisk styrka, men även maximal och uthållig styrka. Som en skytt vill du specifikt träna upp din uthålliga styrka, både dynamiskt och statiskt. Och det är därför noga att du väljer övningar som fokuserar på just detta. Se till att hitta din träningsform som passar dig bäst. Det finna många former av träning som kan passa just dig.

Rörlighet och koordination är också två väldigt viktiga träningsmoment du kommer vilja satsa på. Rörlighetsträningen är bra för att bibehålla den naturliga rörligheten i muskler och leder. Koordination är förmågan att styra muskelkraften du har till det ändamål du vill uppnå. Som skytt är det väldigt viktigt att du kan kontrollera även de minsta rörelserna för att kunna träffa målet.Välkommen

Välkommen till pistolsm.se. Jag som skriver på denna sajt heter Bert och har varit interesserad av skytte sedan barnsben. Har tävlat och varit ute i skog och mark länge och delar gärna med mig av min erfarenhet.

Som du kanske förstår av domännamnet så kommer det mesta på denna sajt handla om pistolskytte, men det kommer säkert att slinka in någon annan relaterad artikel av intresse. Varmt välkommen //Bert

Facebook

 

Senaste 10 artiklarna