Pistol- och skjutspel

Att skjuta pistol är roligt och tidvis också spännande. Men de flesta av oss med någorlunda vett innanför pannbenet förstår ju att man inte kan gå runt och skjuta överallt och hela tiden - om det inte sker i spelens värld förstås.

Av den anledningen så tänkte vi här berätta om några av våra favoritspel som innefattar skjutande eller vapen på ett eller annat sätt. Vi har valt ut spel från lite olika kategorier.

FPS-spel

I kategorin FPS-spel så finns det en väldans massa alternativ att välja bland, men vi har valt ett spel som har spelats av nästan alla gamers någon gång. Det är inte sällan detta spel som många inleder sina gamingkarriärer med. Spelet är Counter-Strike, med tillägget Global Offensive, som den nyaste versionen heter. Den tidigare versionen, CS 1.6 är ett av de mest spelade spelen någonsin.

CS går i stora drag ut på att två lag, bestående av spelare som anslutit till en server, som möter varandra. De två lagen är terrorister och anti-terrorister. Lagen har i regel två uppgifter per runda - att eliminera det andra laget och eller att utföra sitt uppdrag. Uppdraget beror på vilken typ av bana man spelar.

En form av bana kallas för DE - eller bomb and defuse, och går ut på att terroristerna ska plantera en bomb på någon av banans bombplatser och eller eliminera anti-terroristerna. Anti-terroristerna har å sin sida i uppgift att endera eliminera terroristerna och desarmera bomben innan den detonerar, om terroristerna har lyckats plantera den.

Vid varje rundas början så får båda lagen möjlighet att köpa på sig vapen, ammunition, verktyg, granater och skyddsutrustning. Eftersom det är pistoler som är vår grej så tänkte vi till sist visa en genomgång av de pistoler man kan använda sig av i CS:GO.

Jaktspel

En typ av spel som kanske mest är utbrett bland jakt- och fiskeintresserade är jaktspel. Spelet vi valt är en klassiker i sammanhanget, nämligen Deer Hunter. I de äldre versionerna så gick det ut på at du valde vad det var du ville jaga för att sedan placeras på ett pass i skogen. Väl på passet så hade du några verktyg för att locka till dig djuren och när de kom så var det dags att hålla tungan rätt i munnen och pricka rätt så att de inte kom undan. Du var alltså helt orörlig, så många gånger var spelet ganska så långtråkigt. Dock en viss charm i och med att det var ganska realistiskt.

Spelet som det ser ut idag är betydligt mer modernt och liknar snarare ett FPS-spel nuförtiden än dåtidens jaktspel. Här kan du se.

Sportspel

Till sist så tänkte vi också klämma in ett sportspel för att slutföra denna genomgång av skjutspel. Vill man ha ett sportspel som också är ett skjutspel så får man vända sig till olympiska spelen, och det officiella spelet för olympiaden. Det spel som vi tyckte förtjänade en plats här på listan var grenen Dubbeltrapp, där skyttarna ska träffa två stycken lerduvor som skjuts upp i luften.Välkommen

Välkommen till pistolsm.se. Jag som skriver på denna sajt heter Bert och har varit interesserad av skytte sedan barnsben. Har tävlat och varit ute i skog och mark länge och delar gärna med mig av min erfarenhet.

Som du kanske förstår av domännamnet så kommer det mesta på denna sajt handla om pistolskytte, men det kommer säkert att slinka in någon annan relaterad artikel av intresse. Varmt välkommen //Bert

Facebook

 

Senaste 10 artiklarna