Planera för höstens jakt

Som med det mesta så gäller det att planera för att få ett så bra resultat som möjligt. Så även som jägare. Det gäller att börja planera för höstens jakt även om sommaren inte är slut på långa vägar.

Se över dina vapen

De vapen som du har är något av det viktigaste du har som jägare och det gäller att man ser över sina vapen regelbundet och sköter om dessa på bästa sätt. Detta görs för att öka livslängden på vapnen och för att de ska fungera klanderfritt när man väl är ute för jakt. Man kan naturligtvis lämna in sina vapen för denna vård, men visst är det något speciellt att sköta om sina vapen själv och veta att de fungerar. Innan jakten så är det också bra att provskjuta sina vapen så man vet var skotten träffar och om justeringar bör göras på vapen och kikarsikten.

Rätt utrustad för jakten

Det är också viktigt att vara rätt utrustad för jakten. Det blir oftast långa promenader i skog och mark innan man kommer till sitt jakttorn eller hur man nu jagar. För att bära sitt vapen på ett säkert sätt så kan man köpa sig ett Safety Gun Strap som du hittar här. Med denna rem och fästen blir det mycket bekvämare att bära sitt vapen säkert långa sträckor. Förutom vapen så gäller det att vara rätt utrustad klädmässigt för jakten. Rejäla kängor som tål väta är att föredra men också kläder som står emot både regn och rusk.Välkommen

Välkommen till pistolsm.se. Jag som skriver på denna sajt heter Bert och har varit interesserad av skytte sedan barnsben. Har tävlat och varit ute i skog och mark länge och delar gärna med mig av min erfarenhet.

Som du kanske förstår av domännamnet så kommer det mesta på denna sajt handla om pistolskytte, men det kommer säkert att slinka in någon annan relaterad artikel av intresse. Varmt välkommen //Bert

Facebook

 

Senaste 10 artiklarna