Sportskytte

Även om sportskytte inte är så stort i Sverige så är det definitivt det i övriga delar av världen. Totalt finns i världen över 50 miljoner utövare av sportskytte, vilket gör det till den största individuella idrotten. Ser man till samtliga idrotter är endast fotboll, basket och volleyboll större. I Sverige finns runt 180 000 utövare, vilket faktiskt gör sportskytte till den sjunde största idrotten i landet.

Sportskytte brukar delas in i fyra olika discipliner, nämligen pistol, gevär, viltmål samt lerduveskytte. Utöver det finns det sedan ett antal separata grenar inom respektive disciplin.

Sportskytte är en gammal idrott och fanns med redan vid de första olympiska spelen i Aten år 1896 och har så gjort sedan dess. Historiskt sett så har Sverige varit mycket framgångsrikt på de olympiska skyttebanorna. Vid hemma-OS i Stockholm år 1912 blev det hela 17 medaljer i skytte, varav sju guld, sex silver och fyra brons.

Senaste svenska skyttemedaljen sköt Håkan Dahlby hem vid OS i London för två år sedan när hann vann silver i dubbel trap.Välkommen

Välkommen till pistolsm.se. Jag som skriver på denna sajt heter Bert och har varit interesserad av skytte sedan barnsben. Har tävlat och varit ute i skog och mark länge och delar gärna med mig av min erfarenhet.

Som du kanske förstår av domännamnet så kommer det mesta på denna sajt handla om pistolskytte, men det kommer säkert att slinka in någon annan relaterad artikel av intresse. Varmt välkommen //Bert

Facebook

 

Senaste 10 artiklarna