Tips för utrustningen

Funderar man på att börja med pistolskytte kan det vara bra att veta vad det är man behöver först. Här går vi igenom några saker man bör se till att ha.

Vapnet och ammunitionen

Har man aldrig hållit på med pistolskytte tidigare är det rekommenderat att börja med en kaliber .22 pistol. Det är en perfekt nybörjarpistol och utbudet av dessa är riktigt stort så man kan hitta en som ligger bäst i sina egna händer.

Går man till en skytteklubb för att prova på detta kommer man ofta kunna köpa ammunitionen där. Det finns olika typer av ammunion man kan använda och ett bra tips är att testa sig fram för att se vad man tycker går bäst att skjuta med.

Kläderna

Saken med skyttesporter är ju att man inte rör på sig väldigt mycket. Faktum är att man kommer att spendera nästan all tid med att stå och hålla still. Av denna anledning är det bra att skaffa sig lite enkla men varma sportkläder. Börjar man frysa kommer man även att sikta sämre. Det finns gott om bra kläder till bra priser att hitta på nätet.

Skyddsutrustning

Säkerhet är alltid högsta prioritet när man handskar vapen. För den personliga säkerheten bör man därför alltid ha på sig hörselskydd och säkerhetsglasögon. Hörselskydd kan man gå ett par olika vägar med, men vanliga kåpor är vanligast inom skytte och riktigt praktiskta.

Övrig utrustning

För att förbättra sin upplevelse kan det vara en bra idé att ha med sig några eller alla av de följande:

  • Handvärmare - för att garantera varma och därmed stadigare händer. Billiga och återanvändbara.
  • Kikare - om man vill bättre kunna se hur bra man skjuter. 10-30 ggr förstoring rekommenderat.
  • Tidtagarur - när man tävlar gör man det ofta på tid och det kan vara roligt att se hur man presterar med tidspress.
  • Anteckningsblock - praktiskt att ha med sig om man vill se hur mycket bättre man blir med tiden.
  • Vapenväska - i en bra väska kan man få plats med vapen, ammunition och flera andra saker som finns med i denna lista.


Välkommen

Välkommen till pistolsm.se. Jag som skriver på denna sajt heter Bert och har varit interesserad av skytte sedan barnsben. Har tävlat och varit ute i skog och mark länge och delar gärna med mig av min erfarenhet.

Som du kanske förstår av domännamnet så kommer det mesta på denna sajt handla om pistolskytte, men det kommer säkert att slinka in någon annan relaterad artikel av intresse. Varmt välkommen //Bert

Facebook

 

Senaste 10 artiklarna